به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز اطلاع رسانی پلیس، احسان آنقی با اشاره به اینکه در تحلیلهای انجام شده روند رشد جرایم سایبری به سمت کلاهبرداریهای اینترنتی در حال افزایش است، بیان کرد: حدود ۴۸ درصد از کل جرایم استان در ۳ ماهه نخست امسال مربوط به کلاهبرداری اینترنتی، ۲۴ درصد جرایم هتک حیثیت و نشر اکاذیب و ۱۲ درصد مربوط به برداشت غیرمجاز و ۱۶ درصد مربوط به سایر جرایمی چون دسترسی غیرمجاز، تهدید و اخاذی و… است.
وی افزود: در سه ماهه ابتدای سال جاری، آمار وقوع جرایم سایبری استان نسبت به مدت مشابه سال گذشته در حدود ۴.۳ درصد افزایش داشته و از سویی با اقدامات جهادی کارشناسان این پلیس در این بازه زمانی، کشفیات جرایم سایبری در حدود ۶ درصد افزایش داشته است.
رئیس پلیس فتا استان مرکزی بیان کرد: مهمترین آسیب فضای مجازی برای کاربران در استان اعتماد بیجای کاربران به افراد درج کننده آگهی در سایتهای واسطه، عدم احراز هویت سایتهای دیوار و شیپور در خصوص آگهیهای درج شده و واریز پول به عنوان بیعانه قبل از رؤیت کالای خریداری شده است.
آنقی با اشاره به راه اندازی مرکز فوریتهای سایبری پلیس استان و انجام اقدامات فوری و تخصصی در خصوص پروندههای واصله به پلیس فتا گفت: در سه ماه ابتدای سال جاری مبلغ ۹ میلیارد و ۳۳۰ میلیون ریال به حساب شاکیان بازگردانده شد.
وی در خصوص راهکارهایی برای پیشگیری از جرایم روزافزون سایبری تاکید کرد: کاربران فضای مجازی باید به فروشگاههای معتبر و دارای نماد اعتماد الکترونیک برای خرید کالا و بهرهمندی از خدمات مراجعه کنند و به هیچ وجه به افراد ناشناس و لینکهای نامعتبر که از سرشمارهها یا شمارههای ناشناس ارسال میشوند اعتماد نکنند.
رئیس پلیس فتا استان مرکزی با اشاره به آمادگی کارشناسان مرکز فوریتهای سایبری در ارائه مشاوره و راهنمایی به شهروندان افزود: در برخی پروندههای جرایم رایانهای که بلافاصله پس از وقوع جرم ارتباط با مرکز فوریتهای سایبری پلیس فتا استان برقرارشده است، کارشناسان این مرکز اقدامات آنی خود را انجام داده و احقاق حق بسیاری از مالباختگان توسط مرکز فوریتهای پلیس فتا صورت گرفته است و شماره تماس ۰۹۶۳۸۰ بهصورت ۲۴ ساعته و در تمام روزهای سال در خدمترسانی به هموطنان آمادگی کامل دارد.
نظر شما